Què és un generador d’emergència?

Un generador d’emergència o grup electrogen és un dispositiu autònom capaç de produir electricitat. La majoria estan formats per un motor tèrmic accionat per un alternador. Es fan servir en zones on no arriba la xarxa elèctrica o bé quan hi ha talls en el subministrament elèctric. Funcionen amb carburants: benzina, gasoil, gas natural, fuel-oil, etc.

Els generadors es classifiquen per la seva potència, expressada en kVA (kilovolts ampere). N’hi ha de domèstics, per alimentar cases; d’industrials, per a indústries o hospitals; o de portàtils, per transportar a llocs on no arriba la xarxa.

S’alimenten de combustibles com la benzina, el dièsel o el gas, que mantenen el subministrament elèctric de manera continuada, tant si és conseqüència d’un tall puntual com si es fan servir de manera permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s