La planta energètica més contaminant del món

Segons llegim en un article publicat a Xataka.com el 5% de les plantes d’energia produeixen el 73% de les emissions del sector. I resulta que la planta més contaminant del món és al cor de la Unió Europea, a Polònia. Es tracta de la central elèctrica de carbó de Belchatow, que genera 33 milions de tones de CO2 a l’any. Té una potència de 5.102 megavats i és la més gran d’Europa.

El més sorprenent de tot és que la raó de tantes tones de CO2 no és la producció en sí sinó la ineficiència per no fer servir combustibles alternatius, com el petroli o el gas (que reduirien les emissions un 30%).- D’altra banda, fer servir tecnologia de captura de carboni reduiria les emissions gairebé a la meitat.

Photo by Lou00efc Manegarium on Pexels.com

Tagged with: