La planta energètica més contaminant del món

Segons llegim en un article publicat a Xataka.com el 5% de les plantes d’energia produeixen el 73% de les emissions del sector. I resulta que la planta més contaminant del món és al cor de la Unió Europea, a Polònia. Es tracta de la central elèctrica de carbó de Belchatow, que genera 33 milions de tones de CO2 a l’any. Té una potència de 5.102 megavats i és la més gran d’Europa.

El més sorprenent de tot és que la raó de tantes tones de CO2 no és la producció en sí sinó la ineficiència per no fer servir combustibles alternatius, com el petroli o el gas (que reduirien les emissions un 30%).- D’altra banda, fer servir tecnologia de captura de carboni reduiria les emissions gairebé a la meitat.

Photo by Lou00efc Manegarium on Pexels.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s