Guia bàsica sobre generadors d’emergència

No és fàcil orientar-se sobre quin és el generador d’emergència que necessitem per a la nostra llar o el nostre negoci. Us oferim una guia bàsica que us ajudarà a triar l’enginy que necessiteu en funció de les vostres necessitats. 

Per a què necessites un generador? 

No és el mateix un generador per anar de picnic o fer treballs en zones on no hi ha xarxa elèctrica que un per cobrir les necessitats d’una casa o d’una empresa en cas de tall de subministrament elèctric. Comencem doncs per determinar si necessitem un generador portàtil, domèstic o industrial.

El següent pas, immediat, és determinar si el faràs servir puntualment o bé estarà sempre en funcionament. 

Generador portàtil Honda ideal per a cases independents i empreses petites i mitjanes.

Quanta energia necessites? 

Aquesta és una pregunta clau. Quanta energia consumeixen les eines o els serveis que vols mantenir en funcionament? Per exemple, quina potència tens contractada per a casa teva? O bé, quanta energia consumeixen els electrodomèstics que necessites (nevera, wi-fi, aire condicionat, bomba de calor, etc.).

El mateix si parlem d’una empresa o d’activitats a l’aire lliure. Per exemple, un generador pot mantenir actives les oficines com a mínim les oficines, perquè l’empresa no es quedi incomunicada.

Una qüestió important: A l’hora de calcular l’energia que necessites, afegeix sempre un 20% més, necessari per a l’arrencada del grup electrogen. 

Generador de gas Generac ideal per protegir cases i empreses.

Quant costa mantenir un generador? 

Depèn de l’ús que en fem. I depèn del combustible que fem servir. Els portàtils funcionen amb benzina, els més potents amb dièsel. Alguns domèstics funcionen amb gas natural.

En aquest article trobareu més informació sobre les millors opcions per als combustibles.  

Inversor de benzina d’alt rendiment Power10. Consumeix un 20% menys. Molt assequible

Marques i FABRICANTS de generadors 

Segurament és el més difícil de determinar, perquè hi ha uns quants fabricants de referència quant a generadors d’emergència, però cadascuna es especialista en un tipus o en un altre. El millor és establir les necessitats i les prioritats i, llavors, veure quines són les marques més adequades. 

Denyo és especialista en generadors per comerços i indústries.

quins són els generadors més barats? 

Doncs, els preus varien molt en funció de les necessitats. Els portàtils són prou assequibles (n’hi ha entre 400 i 800) i també ens permeten cobrir necessitats bàsiques a la llar. Els domèstics ofereixen més prestacions, però s’amortitzen ràpidament. Com més potència, més puja el preu, òbviament, i per això els industrials són grups electrogens cars. Tot i això, surten molt a compte perquè eviten parades de producció. I són imprescindibles en sectors agrícoles, ramaders, alimentació, clíniques, residències, etc.  

El Pramac 2200I és un generador portàtil molt competitu.


Un cop fets tots els càlculs, el millor és que cerqueu l’assessorament d’un expert que us resolgui tots els dubtes. Si teniu cap dubte, comenceu per enviar-nos un correu a hola@ovalenergy.com

2 respostes a “Guia bàsica sobre generadors d’emergència

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s