Energia d’emergència amb baixes emissions

Els generadors d’emergència treballen amb combustibles com benzina, dièsel o gas i deixen empremta de carboni, òbviament, tot i que molt baixa tenint en compte que funcionen només en casos d’emergència, per cobrir talls de llum o situacions puntuals. No obstant, alguns fabricants compten amb màquines que treballen amb baixes emissions, i per això diem que són les opcions més ecològiques possibles.

De la mateixa manera que les neveres més respectuoses amb el medi ambient es classifiquen com A+++ , els generadors més ecològics es classifiquen, oficialment, com a Stage V. De totes maneres, hi ha al mercat aparells que no compten amb aquest segell, però treballen també amb poques emissions.

STAGE V

La legislació europea estableix uns requisits estrictes per als motors de combustió quant a les emissions de nitrogen (NOx), diòxid de carboni (CO2) i partícules. Des de 2019 i 2020 ja és vigent l’obligació de respectar-los, tot i que hi ha un marge perquè les empreses puguin fer una transició. Els aparells etiquetats com Stage V compleixen la normativa europea perquè ja compten amb tecnologia que permet reduir la quantitat d’elements tòxics que emeten mitjançant els tubs d’escapament.

Algunes marques ja s’han destacat com a pioneres en la fabricació de generadors Stage V i pretenen marcar tendència en el sector. La marca japonesa DENYO ofereix el model DA-6100SSEK5 amb 6,5 kilowatts de potència. És el generador dièsel més potent, de baix consum, versàtil i insonoritzat de la seva categoria. És tan versàtil que és molt apropiat tant per a cases com a per a petites indústries.

DENYO acaba de treure al mercat tres nous generadors Stage V de la sèrie DCA, la més estricta quant a la normativa mediambiental, tant al Japó com a Europa.

Pel que fa als generadors portàtils, destaquem una de les últimes creacions de Pramac, el P2200I.

INJECCIÓ ELECTRÒNICA

Honda és una marca de referència en generadors d’emergència portàtils. El model EU70 compta amb la tecnologia inverter que aporta un control del règim del motor en funció de la necessitat de potència. D’aquesta manera es redueix el consum de combustible, augmenta l’autonomia i disminueix el nivell de soroll.

És el primer generador amb motor de benzina amb injecció electrònica, ofereix un consum més baix i emissions reduïdes.

Si cal més potència, es pot connectar en paral·lel mitjançant una caixa de connexió opcional i aconseguir així fins a 14.000 VA.

Una opció més assequible i que també consumeix menys és el model EU30 que ofereix fins a 3.000 VA.

BAIX CONSUM

Les emissions de diòxid de carboni són proporcionals al consum. Per tant, si escollim generadors que consumeixin menys ens garantim menor quantitat d’emissions. En aquest sentit són molt interessants els POWER10 que consumeixen un 22% de benzina que altres generadors similars.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s