Irlanda, el paradís de l’energia eòlica marina

Hi ha molts països pioners en energies renovables però el cas d’Irlanda és especial perquè la inversió en parcs eòlics marins podria convertir el país en una autèntica superpotència en energia eòlica.

Wind Energy Ireland vol invertir en instal·lacions eòliques ubicades al mar, entorn de la illa. D’aquí a deu anys podria tenir la flota més gran molins i ser el país de referència en la construcció i manteniment de granges de vent. L’objectiu és aconseguir 5.000MW al 2030 i, a llarg termini, arribar fins als 30.000MW.

Per aconseguir-ho, però, cal fer uns quants ajustos legals. WEI demana que es permeti fer estudis prospectius més enllà de les 12 milles nàutiques i que l’energia eòlica sigui una aposta nacional de desenvolupament industrial.

PARC TRAMUNTANA

A Catalunya hi ha un projecte en marxa d’aquestes característiques, el Parc Tramuntana, tot i que menys ambiciós, és clar. És un projecte d’energia eòlica marina flotant dissenyat per a l’Empordà davant el repte del canvi climàtic. L’objectiu és garantir l’establiment d’energia neta i de km 0 a tota la demarcació de Girona.

A banda de l’energia, el projecte es planteja com una font de llocs de treball directes i indirectes i preveu recuperar els ecosistemes i la seva biodiversitat en el context d’una economia blava i un turisme sostenible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s