MÉS REVISIONS, MENYS REPARACIONS

No és cap obvietat. Fer un manteniment adequat dels motors de combustió estalvia diners en futures reparacions, però, sobretot, estalvia problemes seriosos. Això és especialment important en el cas dels generadors d’emergència.

Com que no fem servir els generador habitualment pensem que seguiran en perfecte estat durant tot l’any i, fins i tot, per sempre. Doncs no. Per començar, les bateries es descarreguen, tot i que no les fem servir. Però és que, a més, les condicions ambientals, com el fred o el vent, poden afectar algun dels components del generador. Per això quan comprem un generador d’emergència cal contractar un servei tècnic que es faci càrrec de les revisions de l’aparell.

Els generadors s’haurien de revisar cada sis mesos, però, com a mínim cal revisar-los un cop l’any. Sovint és un problema per a molts usuaris, que pensen que el servei tècnic és car i innecessari. Aquest és un error que es pot pagar molt car si arriba el moment de fer servir el generador i aquest falla per causes naturals.

ELEMENTS CLAU PER A UN BON MANTENIMENT

Quins aspectes s’han de tenir en compte a l’hora de mantenir en bon estat un generador? N’apuntem uns quants que cal controlar:

  • el nivell d’oli del motor
  • els filtres d’oli, que han d’estar prou nets
  • cal comprovar regularment l’ajustament de les corretges d’elements auxiliars
  • el nivell dels refrigerants, que protegeixen el motor de la corrosió interna i la congelació (imprescindibles en funció de les condicions ambientals)
  • els filtres de combustible han d’estar nets i, si no, cal substituir-los
  • les bateries han d’estar carregades
  • s’ha de revisar sempre l’estat de l’alternador

GENERADORS D’OCASIÓ

Un generador i, de fet, qualsevol motor, pot allargar molt la seva vida si té un bon manteniment. Fins al punt que al mercat hi ha bones ofertes d’ocasió, que són precisament equips que han estat molt ben conservats i amb totes les revisions.

Com sempre en aquests casos, el millor és adquirir-los a gent de confiança, tècnics especialitzats que ja coneixen aquest motor i que es comprometran a ocupar-se de les revisions i reparacions que puguin fer falta.

Aquí us mostrem tres bons exemples del que diem, dos generadors dièsel i un de gas:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s