Nuclears, renovables o decreixement

No hi ha més opcions. Tal com explica perfectament bé el professor Roger Medina, Catalunya necessita 46 TWh per funcionar. Si eliminem l’energia nuclear (per llei, tocaria fer-ho a partir de 2035) necessitarem una alternativa per aconseguir 23,3TWh (l’equivalent al 50% de la producció).

Per tant, o bé instal·lem energies renovables suficients (630 MW eòlics i més de 200 MW fotovoltaics, segons Medina) o bé haurem d'”importar” tota aquesta energia, i assumir el preu que ens vulguin cobrar.

La tercera opció és decréixer, però aquest és un concepte que s’ha de concretar molt bé. És fàcil decréixer a nivell particular. Es pot estalviar molta energia canviant alguns hàbits i fent servir la tecnologia. Però, a nivell industrial, és factible el decreixement? I encara més, tenint en compte que la transició energètica ens empeny a substituir progressivament els combustibles fòssils, no podria passar que el consum elèctric augmentés en el futur, si augmenta el parc de vehicles elèctrics, per exemple?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s