Fa de mal dir, perquè hi ha molts factors que intervenen a l’hora de definir què és i com aconseguir l’autosuficiència energètica., però una bona pista és comprovar quins són els municipis que més han invertit en autoconsum, la millor manera de ser autosuficient, a no ser que comptis amb un generador propi.
AUTOSUFIÈNCIA FOTOVOLTAICA
Segons les dades de la Generalitat de Catalunya Sant Cugat del Vallès és el municipi que compta amb més instal·lacions de fotovoltaica d’autoconsum, un total de 667. Barcelona és la segona, amb 528. I després, Terrassa, Sant Quirze o Sabadell, amb menys de 200.
Quant a la potència, aquí sí que guanya Barcelona, amb 6.277,38 kW instal·lats. Molt per darrera, Sant Cugat del Vallès, amb 3.564,67 kW; Gurb, amb 3.121,08; o Sallent, 1.934,85.
AUTOSUFICIÈNCIA EÒLICA
Quant a l’energia eòlica, la comarca més ben preparada, segons dades de la Generalitat, és, sens dubte, el Baix Ebre, amb 159 aerogeneradors en funcionament. Només la Terra Alta, amb 148, i l’Anoia amb 107 superen el centenar.
AUTOSUFICIÈNCIA 100%
Una de les nostres línies de treball és el suport a instal·lacions d’energies renovables, per evitar que plantes, empreses o fins i tot cases es quedin sense l’energia que necessiten per culpa de les condicions meteorològiques o d’una avaria puntual. Aquests generadors comptem amb la qualificació Stage V perquè estan equipats amb tecnologia que redueix al mínim les emissions.
Els grups electrògens estan reconeguts com una font d’energia neta i barata. Organismes oficials reconeixen que els generadors alternatius no constitueixen cap factor de risc ambiental ni d’afectacions als ciutadans, per la qualitat dels seus components i la facilitat de la seva utilització. I això al marge de l’estalvi energètic a nivell particular.
Aquí podeu veure alguns dels grups més sostenibles, ideals per donar suport a instal·lacions d’energia renovable.