NSL- Specialist Barge

Noruega i el Regne Unit intercanviaran energies renovables per sota del mar

Amb les energies renovables tot són avantatges. Ara sabem que n’hi ha una més: l’energia procedent de fonts renovables també es pot transportar a d’altres països. El millor exemple és el North Sea Link, un interconnector que permetrà a Noruega i al Regne Unit intercanviar energia hidroelèctrica per eòlica. Un win-win de manual.

North Sea Link és un cable submarí que recorre 720 quilòmetres per sota del Mar del Nord, a una profunditat de 700 metres. És capaç de compartir més de 1400 megawatts d’electricitat, suficient com per generar energia per a 1,4 milions. Per portar-lo a terme s’han emprat 4 milions d’hores de treball i més de sis anys. És el cinquè interconnector de NSL que ja en altres entre Bèlgica, França i els Països Baixos.

La novetat d’aquest cable és que permetrà l’intercanvi d’energia renovable entre Noruega i el Regne Unit, cosa que estalviarà 23 milions de tones d’emissions de carboni al 2030. En aquest acord Noruega aporta energia procedent de centrals hidroelèctriques connectades a grans embassaments, que poden respondre ràpidament a les fluctuacions de la demanda. A l’altra banda del mar el Regne Unit disposa d’un gran parc eòlic que produeix energia constantment.

L’intercanvi és evident. Quan hi hagi excedent d’energia eòlica al Regne Unit, Noruega la utilitzarà per mantenir les seves reserves d’aigua. I quan les condicions climatològiques redueixen la força del vent a les illes, llavors els britànics importaran energia hidroelèctrica noruega.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s