Suïssa adverteix a les empreses que hi haurà talls de llum a l’hivern

Un estudi del Consell Federal de Suïssa alerta que aquest hivern les cases i els negocis del país helvètic podrien passar 47 hores sense llum com a conseqüència de la manca de subministrament d’electricitat a Europa. Al juny la Comissió Federal d’Electricitat, Elcom, ja va advertir 30.000 empreses que en cas d’emergència s’hauria de racionar l’energia. Inicialment, l’amenaça era a partir de 2025, però la situació actual ha fet saltar les alarmes.

PER QUÈ?

Hi ha diversos factors que afecten concretament al cas suís, però que també afectaran a la majoria de països europeus.

  • El primer és la manca de subministrament de gas natural, clau en la producció d’electricitat, que afectarà tota Europa.
  • Això ha suposat que els països veïns de Suïssa estiguin menys disposats a vendre la seva energia als suïssos. És una qüestió que afecta altres països, com Àustria, per exemple.
  • Per acabar-ho d’adobar, s’ha de tenir en compte la reducció de la quantitat d’electricitat que proporcionen els sistemes solars a l’hivern, com és lògic.
  • I, tot això, en un context d’augment constant de la demanda elèctrica. per exemple, el creixement del mercat dels cotxes elèctrics.
Foto: Diego Torres Silvestre from Sao Paulo, Brazil

Els suïssos exigeixen al seu Govern un acord amb la UE per garantir el subministrament, però en la situació actual cadascú es preocupa pels seus propis interessos i a la UE encara hi ha classes. És una qüestió que acabarà afectant fins i tot a l’interior de la UE, perquè si hi ha menys energia disponible ningú voldrà cedir la part que li toca.

QUÈ PODEM FER?

Doncs, a banda del que pot negociar-se a les altes esferes, el ciutadà corrent, o l’empresa, no té gaire marge. El més segur és comptar amb energia autosuficient, o sigui, un generador d’emergència que proporcioni subministrament a la casa o al negoci automàticament en cas d’avaria o tall. Hi ha una gran varietat de models disponibles, amb diferents comb ustibles i molt bones prestacions. A més, els fabricants han fet un gran esforç per crear grups electrògens de baixes emissions i més silenciosos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s