Hi ha un risc real d’apagada elèctrica a catalunya?

Un article molt interessant publicat a Vilaweb estudia la possibilitat real d’una apagada a #Catalunya amb la contribució d’uns quants experts en la matèria. Si us plau, no us estalvieu de llegir les entrevistes, perquè són determinants, però aquí no ens en podem estar d’establir unes quantes conclusions.

  1. La transició energètica promou les energies renovables que són més intermitents. Tradicionalment, l’energia nuclear o els combustibles fòssils garantien l’estabilitat del servei però si arribem al 40% de renovables pot haver-hi un cert perill d’apagades, mentre no desenvolupem bateries amb prou emmagatzematge.
  2. La interconnexió de la xarxa garanteix el subministrament en regions on no hi ha prou capacitat de generació, però, alhora, ens fa més vulnerables si falla algun dels punts de la xarxa.
  3. Ara mateix les necessitats del país estan cobertes, perquè generem més energia de la que consumim (una altra cosa és qui la genera i el preu que hi posa), però a mig llarg termini sí que podríem tenir problemes a mesura que augmenti el consum elèctric. A banda, hi ha zones de Catalunya que sí que estan exposades
  4. La solució passa per crear petites xarxes de distribució locals d’autoconsum que garanteixin el subministrament.
  5. Una altra opció, i aquesta la proposem nosaltres, és complementar les nostres instal·lacions d’autoconsum amb un generador d’emergència que entri en funcionament quan cau la xarxa.

Una resposta a “Hi ha un risc real d’apagada elèctrica a catalunya?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s