Fira de Sant Andreu a Torroella de MOntgrí

Torroella de Montgrí viurà aquest cap de setmana de novembre, el 27 i el 28 de novembre, una nova edició de la Fira de Sant Andreu, després de l’obligada interrupció, l’any passat, per la pandèmia. I ho farà amb un format pràcticament normalitzat, que manté l’essència de fira multisectorial, però amb un marcat caràcter agrícola i ramader. La Fira de Sant Andreu de Torroella és una de les més antigues de Catalunya i el gran aparador del municipi.

Ara parlarem de les novetats, però permeteu-nos que fem esment a una molt important per a nosaltres: enguany, Oval Energy serà també a la Fira de Sant Andreu. Hi serem per donar suport als productors locals en aquests moments tan difícils i per mostrar a particulars i empreses, com n’és d’important disposar d’energia d’emergència en els temps que corren.

CONCURS DE GOSSOS

El concurs de gossos és un dels actes centrals de la fira. Enguany s’ha apostat per apropar-lo més al recinte firal i se celebrarà el diumenge 28, a partir de les 11 h, a l’aparcament del carrer del riu Ter (al costat de l’Espai Ter). Amb aquest canvi es vol fer més compatible la visita als diferents espais de la fira amb l’assistència al concurs, ja que fins ara, es trobaven en punts molt allunyats del municipi.

EXPOSICIÓ DE MAQUINÀRIA

L’altra gran novetat és una àmplia exposició de maquinària agrícola, principalment relacionada amb el cultiu del blat, i de carruatges antics que s’utilitzaven tant a l’àmbit urbà com rural fa un segle enrere. Ocuparà l’espai de la tradicional Festa dels Cavalls, que enguany no se celebrarà.

JORNADA DE LA POMA

La fira es manté un any més, com el punt de trobada del sector de la poma a Catalunya, amb la celebració de la XXI Jornada Tècnica de la Poma, POMATEC. Se celebrarà el divendres, de les 9 a les 14 h, amb canvi d’escenari, aquest cop, al Cinema Montgrí, per tenir un major aforament.  Està organitzada per l’Ajuntament i Afrucat. En aquesta trobada, el sector de la poma s’atura i analitza on és i com avança, i si ho fa amb bon ritme d’altres variables, com el consum, el preu, l’exportació i la resta de la producció.

MOSTRA COMERCIAL

El gran cap de setmana torroellenc arrencarà el dissabte a les 10 h amb l’obertura de la mostra comercial, distribuïda entre el cos central de l’Espai Ter i una carpa complementària de 1.000 metres quadrats, on hi participaran uns 50 expositors. Aquest és l’epicentre de la fira, al voltant del qual s’articulen tot un seguit d’espais i àmbits expositius.

A l’exterior de l’Espai Ter s’hi distribuiran unes 190 parades entre el passeig de Catalunya, que acollirà el Mercat de Sant Andreu i la Mostra de vehicles nous i d’ocasió; i el passeig Vicenç Bou, on hi haurà la fira d’artesans, l’exhibició de maquinària agrícola. La inauguració oficial de la fira es farà a les 11 h.

Durant el cap de setmana s’han programat moltíssimes activitats de tota mena, amb l’objectiu que tothom, grans i petits, hi tinguin el seu espai.

Aquí trobareu el programa de la Fira.

BLACK FRIDAY ENERGY

Aprofitant el Black Friday, Oval Energy acudirà a Torroella de Montgrí amb algunes ofertes interessants. Com els generadors portàtils Power10, ideals per a treballs puntuals, amb bones prestacions i molt competitius. Podeu fer un cop d’ull a les nostres ofertes aquí: Black Friday Energy.

La Fira és un bon moment per informar-se sobre les opcions que tenen cases i empreses per protegir-se de possibles apagades o avaries com les que s’han succeït en els últims mesos i que han causat greus perjudicis a famílies i negocis.

Font i fotos: Ajuntament de Torroella de Montgrí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s