L’Aragó també aposta pel biogàs

És evident que l’Aragó ens està passant la mà en instal·lacions eòliques, fins al punt que el futur energètic de Catalunya podria dependre de la comunitat aragonesa, amb tot el que això comporta. La novetat és que ara també ens passen la mà per la cara en una altra renovable, el biogàs.

Efectivament, el tractament de 120.000 i 140.000 tones de residus agroindustrials, bàsicament procedents d’explotacions porcines i vacunes, servirà per generar 95 GW de biometà (biogàs) i nutrients per a l’agricultura a Vencillón, a Huesca. Aquest és el nou projecte que Genia Bioenergy ha impulsat juntament amb Enagás. Una bona mostra de com funciona o hauria de funcionar una economia circular.

I l’Aragó no és l’únic. El País Valencià també està invertint a gran escala en les possibilitats del biogàs i la cogeneració.

Val a dir que la cogeneració també permet a les granges obtenir directament la seva pròpia energia mitjançant un generador capaç de funcionar amb biogàs.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s