Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible

Del 17 al 19 de febrer serem a Vic, al Recinte Firal El Sucre, a la Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible (FECS), que reuneix els sectors de l’autoconsum elèctric, la bioenergia i la bioconstrucció.

Els generadors d’emergència formen part d’aquesta equació, perquè faciliten la independència real de qualsevol instal·lació renovable i permeten disposar d’energia en qualsevol moment i lloc. per això hem volgut ser presents a FECS. Per això i perquè és una cita imprescindible. Com ha dit Anna Sanitjas, directora General d’Ecosistemes Forestals, la fira “dona resposta a una de les principals necessitats del país i de la societat, que és fer front a l’emergència climàtica”. “Estic convençuda que serà una fita clau per treballar plegats per aquest món més verd i més sostenible”.

ECONOMIA CIRCULAR PER A UN PAÍS MILLOR

La fira va en la línia d’avançar cap a un país millor, amb una economia circular i energies renovables, molt més net i on poder-hi viure millor. L’objectiu principal de la FECS és promocionar l’ús de les energies renovables, així com tècniques de construcció i rehabilitació sostenibles. I és que la manera com construïm va lligada als requeriments energètics de les edificacions i, per tant, al disseny de les instal·lacions de producció d’energia sostenible.

L’entrada a la FECS és gratuïta però cal inscripció prèvia a la pàgina web de Vic Fires o a l’app VicFires Virtual. La nova fira comptarà amb més de 50 expositors i es dividirà en tres grans espais. El primer inclourà fabricants, instal·ladors, distribuïdors, comercialitzadores, enginyeries, consultories… relacionades amb l’autoconsum elèctric. Al segon s’hi trobaran empreses relacionades amb la bioenergia: dels àmbits de la biomassa i la gestió forestal. I al tercer, professionals del sector de la bioconstrucció: cases passives, fusta constructiva, assessoraments tècnics i arquitectònics, nous materials de bioconstrucció…

UN EXTENS PROGRAMA D’ACTES

A banda de l’espai expositiu, la fira comptarà amb activitats paral·leles com unes jornades tècniques, que tindran lloc durant cadascun dels tres dies de l’esdeveniment i on hi participaran una setantena de ponents. També hi haurà un espai de presentacions comercials per part de les empreses expositores; dues exposicions sobre la bioconstrucció; visites guiades i un taller de bioconstrucció per a les escoles, i una innovadora instal·lació de mapping interactiu per aprendre sobre la biomassa forestal. A més, l’escola Orígens oferirà un taller sobre envans de bioconstrucció, amb inscripció prèvia.

Per altra banda, en el marc de la fira també se celebraran les Jornades de la Fusta Constructiva, que consistiran en ponències, formacions i en el muntatge del Pont Arcuato, un disseny de Leonardo da Vinci. “L’interès per la construcció sostenible amb fusta ha esdevingut una tendència creixent entre els professionals d’arquitectura, interiorisme, construcció, producció de materials… però també en la societat en general”, explicava Alfons Solé, President del Gremi de Fusta i Moble.

La fira compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona i Girona, l’Institut Català d’Energia, l’Agència de l’Energia d’Osona, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona, el Clúster de la Bioenergia de Catalunya, el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, Solartys, AICO, FEGICAT, UNEFCAT, el Col·legi d’Arquitectes de Barcelona, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona, el Gremi de Fusta i Moble, Incafust, el Centre de la Propietat Forestal i Nació Digital.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s