Nova línia d’ajuts de 6 milions d’euros per a activitats forestals

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha atorgat sis milions d’euros a una línia d’ajusts dirigida a empreses i autònoms que tinguin l’activitat forestal com a principal. Serviran per finançar l’adquisició de maquinària forestal com poden ser tractors, auto carregadors, processadores o desbrossadores. També  tota aquella maquinària necessària per a l’activitat com camions de transport o bàscules. D’altra banda, també se subvencionen inversions d’obra civil i maquinària en les empreses fins a l’entrada dels productes forestals a les línies de transformació.

El sector ha fet arribar algunes inquietuds i preocupacions del moment així com demandes per activar la gestió forestal a Catalunya. També s’ha plantejat una nova línia d’ajuts per a les empreses per poder continuar modernitzant la indústria forestal.

Precisament ahir el Govern  també va anunciar que s’ha habilitat una línia de 39 milions destinada al finançament de PIMES i autònoms d’empreses agràries, agroalimentàries, forestals i del sector de la pesca i l’aqüicultura de Catalunya, perquè són els sectors que estan patint més l’augment dels costos de carburants i matèries primeres.

UNA MODERNITZACIÓ NECESSÀRIA

L’objectiu d’aquesta línia d’ajuts de 6 milions d’euros és facilitar la modernització de la maquinària i producció forestal, tant de fusta com de productes no fusters. Persegueix obtenir una millora en la rendibilitat, ergonomia i seguretat en el treball i una millora mediambiental per reduir emissions i consums, i, per tant, contribuir a la professionalització del sector.

Aquesta injecció econòmica representa un revulsiu per fer front als reptes de la gestió forestal, basats en la gestió sostenible dels boscos per adaptar-los als efectes del canvi climàtic, especialment l’augment del risc d’incendi. I també per col·laborar en la transició cap a una economia neutra en emissions a través de l’ús de productes renovables i el reequilibri territorial a través de la creació de llocs de treball en les zones rurals. 

Font: Generalitat de Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s