Un petit obrador del Berguedà vol recuperar la llana per al sector tèxtil

Hem llegit a Territori Rural una història preciosa, la de la Berta Flotats, una comercial del sector tèxtil que ho ha deixat tot per un petit obrador a Vallcebre, al Berguedà, on vol recuperar la llana com a valor. “Abans, a Catalunya, hi teníem filadores, colònies tèxtils, però ara tot això s’ha perdut i tot està a la Xina. Hem convertit la llana en un residu que substituïm per fibres de plàstic”, diu en l’article a Territori Rural.

Per aconseguir el seu objectiu ha muntat una granja on hi cria ovelles de la raça Ryeland, una raça que es cria únicament per la llana. El següent pas, un lloc on processar aquesta llana ja està previst, serà un petit obrador al Montseny on es convertirà la llana d’ovella en un producte tèxtil de qualitat.

El més increïble de tot és que a Catalunya ja no queda cap lloc on processar la llana. Després de ser una gran potència del sector al segle XIX i primers del XX, la indústria tèxtil de la llana s’ha reduït pràcticament a zero. Ja és hora de tornar a començar. NI que sigui en un petit obrador.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s