La farmacèutica japonesa ACG invertirà 90 milions en la fàbrica de Malgrat de Mar

Alguns encara creuen en la capacitat industrial de Catalunya, com la l’empresa japonesa AGC Pharma Chemicals, que ha anunciat una inversió de 90 milions d’euros en la seva planta a Malgrat de Mar. L’ampliació implicarà la creació de 100 nous llocs de treball.

L’objectiu de la inversió és augmentar un 30% la capacitat de producció de principis actius farmacèutics amb la construcció d’una nova planta de producció de 7.500m2, que estarà en funcionament el 2024. Ho han anunciat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i el CEO d’AGC Pharma Chemicals Europe, Akihiro Kadokura.

El CEO d’AGC Pharma Chemicals Europe, Akihiro Kadokura, ha assegurat que “estem molt contents d’anunciar una gran expansió de la planta de producció amb una inversió de 90 milions d’euros que crearà 100 llocs de treball ”. Kadokura ha destacat que serà “una planta més moderna i tecnològica” i ha subratllat que “Catalunya és un centre d’indústria química i farmacèutica amb talent en aquest camp”.

Les noves instal·lacions comptaran amb reactors d’entre 1,5 i 7,5 m3 per produir més volum de principis actius farmacèutics –un mercat que està creixent a un ritme del 7% anual, segons AGC- i espai addicional per a futures inversions del grup a la planta de Malgrat de Mar. De fet, aquesta inversió completarà la recent ampliació del laboratori d’R+D de l’empresa a la seu catalana.

AGC Pharma Chemicals, que forma part del grup japonès AGC Group, va establir-se a Catalunya el 2019 amb l’adquisició de la planta de Boehringer Ingelheim al Maresme. Actualment compta amb 330 treballadors entre el personal de la fàbrica, els laboratoris (també el d’R+D) i personal administratiu. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s