Atenció! Ara sí que hi podria haver una apagada massiva a Catalunya

Ara sembla que sí. Després de moltes discussions sobre si seria o no possible una apagada massiva a Espanya o Catalunya, ara sí que han augmentat les probabilitats com a conseqüència del conflicte amb Rússia. La ruptura total de les relacions energètiques després del tall de subministrament a Bulgària i polònia, que es neguen a pagar amb rubles ha posat sobre la taula el perill que això sí que pugui suposar un risc d’apagada a Europa.

L’economista Javier Díaz-Giménez ha sigut molt clar a la Sexta: “Es posible y entraña que habría apagones en algún momento“. Des del seu punt de vista, com a economista especialista en la matèria, tot i que xarxa elèctrica espanyola està sobredimensionada, però és normal que “cuando una red se estresa se produce un corte de luz, un apagón“.

La deriva del mercat energètic ja ha provocat que moltes empreses inverteixin en plaques fotovoltaiques i generadors per no dependre de la xarxa elèctrica. Ara, a més, l’amenaça cada cop més real d’una apagada massiva accelerarà aquest procés. Cal dir que una empresa pot patir greus pèrdues com a conseqüéncia d’una apagada, encara que sigui puntual.

Més enllà de la inversió en fotovoltaica, necessària des d’un punt de vista mediambiental i una operació a llarg termini, l’única manera de garantir el subministrament a la indústria, i també a les llars, és comptar amb un generador d’emergència. Avui és més assequible que mai. Si voleu més informació contacteu amb hola@ovalenergy.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s