El govern posa un topall al preu del gas: 50 euros MWh durant un any

Finalment el Consell de Ministres ha aprovat posar un topall al gas que es fa servir per produir electricitat. El preu es mantindrà en 40 euros per MGh durant els propers sis mesos i després passarà a 50, fins a finals d’any. La mesura és una mena de paraigües que permetrà aturar l’augment de preus, especialment de cara al proper hivern.

La rebaixa afectarà automàticament a un 40% de consumidors i segons el govern de Madrid beneficiarà tant als consumidors amb tarifa regulada com als del mercat lliure.

La iniciativa requereix l’aprovació de la Unió Europea, però tant el govern espanyol com el portuguès, que també ha impulsat una mesura similar, estan segurs que Europa ratificarà la decisió.

Tot i que Espanya no depèn del gas rus la situació internacional i l’augment de la demanda ha posat contra les cordes tots els països europeus. La rebaixa del preu del gas permetrà que continuï sent una bona alternativa en alguns casos, com per exemple, en la generació d’electricitat. Els generadors de gas, que també funcionen amb gas liquat o GLP són més eficients i menys contaminats que els dièsel. Fins ara eren també més barats quant a consum i amb aquesta mesura seguiran sent la millor alternativa als grups elctrògens tradicionals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s