Arriba una onada de calor, i no serà l’última. Estàs preparat?

L’estiu ha començat abans d’hora, però no només això, la primera onada de calor de la temporada és a punt d’arribar. L’entrada d’una massa d’aire molt càlid procedent d’Àfrica provocarà en els propers dies, i potser setmanes, una pujada de les temperatures. A Catalunya la zona interior serà la més afectada, però segur que l’aire del desert també causarà efectes a les àrees costaneres.

Segons les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia, publicades per La Vanguardia les onades de calor al juny s’han disparat en els darrers 10 anys. Des de 1975 s’han succeït a Espanya 10 onades de calor, cinc d’elles des de 2011. I el 2021 es van registrar 13 rècords de temperatures altes.

Però no només augmenta la quantitat, també la intensitat. L’any passat l’onada de calor que va assotar el país el mes d’agost va superar en 4º la mitjana i es va convertir en la més intensa de la sèrie històrica.

AUGMENTA EL CONSUM D’ELECTRICITAT

Una de les conseqüències directes de la pujada contínua de les temperatures és l’augment de la demanda d’aires condicionats a les cases i empreses. I una de les conseqüències indirectes és la sobrecàrrega que provocaran tots aquests aparells, especialment en alguns llocs de Catalunya. L’increment de consum és la principal causa d’avaries a la xarxa elèctrica, que provoquen apagades imprevistes arreu de Catalunya.

Amb la perspectiva de l’augment de les temperatures i de les onades de calor comença a tenir cada cop més sentit invertir en un generador d’emergència, capaç de garantir el subministrament en qualsevol situació i de mantenir actiu l’aire condicionat, els electrodomèstics i els principals serveis d’una casa o d’una empresa durant una apagada.

Tot i l’augment de preus com a conseqüència de la crisi, encara hi ha models molt assequibles, tant domèstics com industrials. Informeu-vos sobre quina és la millor opció a hola@ovalenergy.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s