La possibilitat d’una tempesta solar al 2022 és d’una entre vuit

Movistar prepara una sèrie sobre les conseqüències d’una apagada massiva causa per una tempesta solar. Sembla un argument de pura ciència ficció si no fos perquè l’escriptor Javier Sierra ens ha recordat un detall: les possibilitats que al 2022 una tempesta solar assoti el nostre planeta és d’una entre vuit.

No seria el primer cop. Els llibres documenten una tempesta solar al 1859, entre el 28 d’agost i el 5 de setembre. Llavors es va alliberar una quantitat tan gran d’energia sobre el planeta que es an fondre els ploms de la línia telegràfica, que llavors recorria entorn de 200.000 quilòmetres. Moltes ciutats i regions es van quedar incomunicades. Us imagineu què passaria avui, tenint en compte la nostra dependència de les telecomunicacions i de l’electricitat? Us podreu fer una idea de l’apocalipsi quan s’estreni la sèrie “Apagón”.

Una imatge de l’enregistrament de la sèrie Apagón de Movistar.

En termes geològics, com explica Sierra, si una cosa ha passat alguna vegada a la història pot tornar a repetir-se en qualsevol moment. I un estudi dels EUA, publicat fa una dècada, calcula que les possibilitats que això passi al 2022 són d’una entre vuit. Per cert, podem descartar que sigui una fake news, perquè l’any 2016 Barack Obama va signar una ordre especial per preparar la nació per a esdeveniments meteorològics especials. I el llavors president no pensava pas en extraterrestres o meteorits, sinó en la necessitat de blindar les estructures sensibles en cas de tempesta solar.

En un cas així, amb tots els sistemes de comunicacions destruïts i sense energia pròpia, què podríem fer? Doncs, com molt bé saben els preppers i els afeccionats a les pel·lícules i sèries apocalíptiques, en casos extrems com aquest la vida pot dependre de comptar amb medis propis, de transport, de subsistència, però, sobretot de generació d’energia. La possibilitat d’una tempesta solar és un altre argument a favor de comptar amb un generador d’emergència. per si de cas. Feu un cop d’ull aquí.

Un generador de 20-30 kVA et permetria resisitir els efectes d’una tempesta solar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s